pRINCIPII ȘI BENEFICII

Terapie florală Bach

Terapia florală Bach este o terapie complementară, care are la bază un sistem complet de vindecare descoperit de Dr. Edward Bach, în urmă cu aproape 100 de ani. Cuprinde 38 de remedii florale cu acțiune în sfera emoțiilor, care, atunci când sunt în dezechilibru, sunt cosiderate a fi rădăcina tuturor afecțiunilor.
 
Dr. Bach a pornit de la convingerea că o boală nu poate fi invinsă decât atunci când poate fi restabilit echilibrul dintre spirit, trup și suflet.  Datorită succeselor în vindecare pe care le-a obținut sistemul său de terapie, a fost recunoscut faptul că omul trebuie considerat și tratat ca un întreg, ca un ansamblu armonios.
 
În consecință, remediile florale Bach nu tratează boli. Alegerea remediilor potrivite și administrarea acestora restabilește echilibrul întregii ființe, fapt ce ajută corpul să se folosească de abilitatea sa naturală de a lupta împotriva bolii.

Obținerea remediilor florale

Remediile sunt extrase din flori sau muguri prin două metode: metoda soarelui și metoda fierberii, apoi fiind conservate într-o soluție alcoolică. Esențele astfel obținute urmează să fie diluate și folosite în terapie, alegerea lor făcându-se doar pe baza stărilor mental-emoționale, temperamentului și caracterului  subiectului.

Terapia florală Bach și tratamentele alopate

Sistemul de terapie nu exclude și nici nu înlocuiește alte forme de tratament, funcționând foarte bine împreună cu acestea. Însă, pentru ameliorarea imediată a disconfortului fizic, a durerii, pentru tratarea infecțiilor sau oprirea hemoragiilor etc., persoanele trebuie să ceară și să nu excludă ajutorul specializat.

Cât durează tratamentul ?

Perioada de administrare a tratamentului variază în funcție de gravitatea problemei, de reactivitatea personală și de modul în care este respectată conduita terapeutică (frecvența administrării, susținerea actului terapeutic prin prezența regulată la ședințele de terapie).

pROGRAMEAZĂ-TE