Terapia de 5 zile cu oxigen hiperbaric poate fi benefică pentru diabeticii cu risc crescut

Pentru diabeticii de tip 2, activarea trombocitelor joacă un rol cheie în aterotromboză (principala cauză a mortalității în lumea occidentală). Acești bolnavi sunt expuși unui risc mai mare de deces legat de boli cardiovasculare, atât din cauza accidentelor vasculare cerebrale, cât și a atacurilor de cord. Nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot provoca agregarea trombocitelor și hipervâscozitatea sângelui.

Cercetătorii au monitorizat starea pacienților pe parcursul a 5 zile de terapie hiperbară (HBOT) la 2,4 ATA și au observat o reducere semnificativă a parametrilor de agregare a trombocitelor.

Studiul de mai jos demonstrează că HBOT ar putea oferi diabeticilor un alt mecanism de protecție, deoarece s-a demonstrat deja că această procedură ajută la sensibilizarea nivelurilor de insulină și contribuie efectiv la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Ambele mecanisme pot fi extrem de importante pentru a ajuta diabeticii să-și reducă riscurile cardiovasculare generale și să-i ajute să trăiască mai mult, reducând în același timp șansele de a trăi într-o stare debilitată din cauza uneia dintre complicațiile devastatoare ale diabetului (de exemplu, accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord).

Studiul în limba engleză este disponibil aici

About the Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like these